Ahad, 1 Mei 2011

pengubat grief

Ku  memohon dalam sujudku padamu,
Ampunkanlah segala dosa dalam diri..,
Ku percaya engkau bisa meneguhkan..,
Pendirianku...,keimananku....,
"Catatan kali ini khas saya dedikasikan buat teman seperjuangan saya..dalam erti kata yang lebih mulia...dialah peneman saya di akhirat kelak..inshaAllah.,,semoga kita semua selalu mengambil berat akan mashalat org sekeliling kita ..ameen.."

 pesanan khas dari saya~~baby~~

huhuhu...!!!!!!!!
mengeluh????
cube kata sesuatu yang lebih manfaat ckit...
manfaat cam ne...?? dah keluh gitula bunyi yer.....
ke islamic ckit....macam astagfiruallah ker..., memuji nama Allah ker...???kan elok sikit dari perkataan
HUHUHUHU!!


( tak tuju kat sape sape tau..jangan ade yang terasa..dialong diatas tidak ader kena mengena dengan yang hidup ataupun mana mana allahyarham...cuma rekaan semata mata.. :) )

>>> mari sini sat pembaca sekalian yang budiman...,saya nak bawak saudara saudari semua melalui mesin doraemon....,( kita berimaginasi yer) <<<

ke mana ??
 ke lipatan tahun 80-an....,

mengenai seorang pelajar lepasan spm yang result nya cukup hebat tetapi ader yang terkurang sikit...
kerana subject englishnya dalam situasi fail ...

tetapi apa yang dia lakukan ...,??,sama macam insan yang kehilangan identiti diri kerana beliau seorang murid yang tidak pernah menduduki peperiksaan dunia dalam kertas english memperolehi selain..B,C,D,E,hatta FAIL....only A!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,

sebarang tawaran dari universiti awam , satu pon tak menjejak ke ruang peti posnya..., nak citer tawaran dari luar negara..atau biasiswa... tak usah cakapla... x ada langsung..,almaklum sekarang nak keluar negara subject BI haruslah A..,

jiwanya cukup terseksa..tersirat..menghadapi saat seperti itu...asyik serba tak kena dengan kehidupannya pada waktu itu....


tetapi kekuasaan Allah itu tiada yang bisa menolak...beliau diterima di sebuah kolej swata yang islamic...
setelah itu ,dia cuba untuk menerima seadaanya...pasrah..~

dan apabila sudah mendaftar, beliau dan kesemua pelajar baru di kehendaki untuk menjalani suatu ujian khas untuk mengklasifikasikan kelas antara lemah n okey...~

dan setelah semuanya berjalan dengan lancar..result ujian itu sudah berada pada yang pensyarah....
satu satu nama disebut untuk dibahagikan kepada bebarapa kelas..,yang paling terkejut dek melompat, nama beliau berada di dalam kelas pertama ..beliau berada dalam kategori pelajar yang mendapat spm 7a keatas dan BI mereka semua a.....tidak sepertinya...~

jadi pensyarah itu pon check balik...betul ke tidak nama si beliau ni dok tang kelas first.....,ternyata beneran.....

but Allah tahu apa yang dia laksanakan ...memang allah sengaja menganugerahkannya sewaktu spm BI >>G,
kerana disebalik kekecewaan itu akan hadir kegembiraan ...

sebelum ini beliau adalah insan yang biasa , tidak menutup aurat..,kefahamannya mengenai islam .cukup terbatas...,kerna itu Allah menyelamatkan nya ...,

dan setelah memasuki alam kolej itu..beliau lebih manis kerana bertudung dan memiliki akhlak yang sopan...

kerana takdir Allah itu cukup baik bagi hambanya...


itulah manusia ..mereka tidak lihat pada kekuasaan Allah tetapi hanya menilai melalui kecacatan diri....
allah tahu apa yang terbaik untuk kita...kerana semua nya Allah nak sediakan yang terbaik untuk kamu di masa hadapan..,biarlah kita merasa sedikit kedukaan kerana masa kebahagianmu akan tiba..i.Allah...
may alah bless us!!
engkau satu cinta ..,
yag selamanya aku cari
tiada waktu ku tinggalkan....
demi cintaku kepadamu..
walau seribu rintangan ,
kan menghadang dalam diri..,
ku teguhkan hati ini..,
hanya padamu....

sharing is caring!!!
special 4 sharifah husna syed murzaki...
WAALLAHU'ALAM..



4 ulasan:

  1. "Allah tahu apa yang terbaik untuk kita...kerana semua nya Allah nak sediakan yang terbaik untuk kamu di masa hadapan.."

    insyaAllah..

    BalasPadam
  2. if we whine,,,looked the other site.~~ lihatla pada orang yang berada dibawah kita...

    Nat Cure : allah sayangkan ummatnya...

    "bersedia menjadi alimah yang mujahadah..."
    "bersedia juga menjadi anak anak akhirat yang melihat dunia melalui jendala akhirat.."

    "kerana sesungguhnya Allah mengendaki ke atas sesuatu perkara walau kita tidak menyukainya..kerana itu allah ingin menguji"

    waalahu'alam..

    BalasPadam
  3. jazakillah a lot..
    rse bertmbh sedih plk..
    "ya Allah.."

    BalasPadam
  4. ana nak jugak...ngeehhh~~~~khas tu ana...hahahaha!!

    BalasPadam

Terdapat ralat dalam alat ini

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...