Ahad, 17 April 2011

next entry about bahaya sihir /ilmu hitam.

surah al-baqarah : 102


mafhumnya:
mereka (membelakangkan Kitab Allah) dan mengikut ajaran-ajaran sihir Yang dibacakan oleh puak-puak Syaitan Dalam masa pemerintahan Nabi Sulaiman, padahal Nabi Sulaiman tidak mengamalkan sihir Yang menyebabkan kekufuran itu, akan tetapi puak-puak Syaitan itulah Yang kafir (dengan amalan sihirnya); kerana merekalah Yang mengajarkan manusia ilmu sihir dan apa Yang diturunkan kepada dua malaikat: Harut dan Marut, di negeri Babil (Babylon), sedang mereka berdua tidak mengajar seseorang pun melainkan setelah mereka menasihatinya Dengan berkata: "Sesungguhnya Kami ini hanyalah cubaan (untuk menguji imanmu), oleh itu janganlah Engkau menjadi kafir (dengan mempelajarinya)". Dalam pada itu ada juga orang-orang mempelajari dari mereka berdua: ilmu sihir Yang boleh menceraikan antara seorang suami Dengan isterinya, padahal mereka tidak akan dapat sama sekali memberi mudarat (atau membahayakan) Dengan sihir itu seseorang pun melainkan Dengan izin Allah. dan sebenarnya mereka mempelajari perkara Yang hanya membahayakan mereka dan tidak memberi manfaat kepada mereka. dan Demi Sesungguhnya mereka (kaum Yahudi itu) telahpun mengetahui Bahawa sesiapa Yang memilih ilmu sihir itu tidaklah lagi mendapat bahagian Yang baik di akhirat. Demi Sesungguhnya amat buruknya apa Yang mereka pilih untuk diri mereka, kalaulah mereka mengetahui.surah baqarah ini adalah ayat quran yang dapat meleraikan sihir ikatan yang menyebabkan sebuah perkahwinan yang tidak sempurna supaya sihir ini tidak dapat mengganggu kehidupan seharian.... I.allah..

sukalah saya berkongsi sedikit berkenaan soalan yang menimbulkan tanda tanya kepada masyarakat yang pernah mengalami masalah ini kepada pembaca sekalian.. :

  1. assalamualaikum ustaz ,saya seorang bapak saudara kepada seorang gadis berumur 30 tahun yang masih menunggu jodohnya...tetapi dia mempunyai masalah perut membesar dan saya serta keluarganya sudah menghantarnya untuk dirawati oleh doktor ttp, sia sia sahaja kerana beliau mendapati anak saudaran saya ini tidak mempunyai sebarang masalah kesihatan langsung sama sekali...dan sekarang perutnya semakin hari semakin membesar...adakah ini dilakukan oleh sihir juga ustaz...???
jaddi jawapan yang diberikan kepadanya berbentuk begini...:

ustaz sharhan : herrmmm itu kalau dalam perubatan islam ia dinamakan sebagai penyakit busung...memang penyakit ini tidak mampu dikesan melalui perubatan moden sekarang kerana ape??kerana jin ini ada kerajaan dia sendiri yang bahagian kabinet dia kerjanya menyakitkan manusia ...ade yang begitu..jangan ingat manusia jer yang ade kerajaan jer....jin pon ade kementeriaan sendiri...jadi kalau sakit ini kita nak keluarkan angin pon kekadang tak ade angin ...nak keluarkan air pon ..air kat perut tu pon bukan nyer ade...jadi sakit yang sebergini memangla perlukan ubatan islam yang melalui kaedah ayat quran....ape ayatnya...:

surah an-anbiya' : 83...
amalkanlah setiap hari...bukan hanya yang ade sakit jer..kalau boleh yang sihat sekarang ini pon amalkanlah kerana bukan kita tahu allah rancang ape untuk kita di masa hadapan kelak....

sedikit ilmu yang saya kongsikan ini mampu memberikan kita satu pengajaran dan pembelajaran kerana jangan kita bermain main dengan ilmu hitam ini kerana allah tidak suka kepadanya...nauzubillahiminzalik...semoga allah menghindarkan kita dari segala ilmu sihir ini...ameen...


just for sharing..moga allah menerima segala ungkapan kata yang telah di catat...

walahu'alam...


   
         

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terdapat ralat dalam alat ini

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...